Habitat for Humanity România construiește 2 locuințe pentru familii vulnerabile în comuna Cumpăna

Habitat for Humanity România construiește 2 locuințe pentru familii vulnerabile în comuna Cumpăna

În săptămâna 2-6 august, Habitat for Humanity România organizează a doua acțiune de construire accelerată și voluntariat din anul 2021, la două săptămâni de când organizația a construit 4 locuințe în comuna Poduri, județul Bacău, cu ajutorul voluntarilor.

De data aceasta, acțiunea va avea loc în comuna Cumpăna, județul Constanța, pe terenul unde Habitat for Humanity România a mai construit în anul 2018, la evenimentul BIG BUILD, 8 locuințe pentru familii cu venituri reduse din comunitate. Terenul este asigurat de Primăria Cumpăna, care se va ocupa și de racordarea caselor la utilități.

Casele vor fi construire cu un număr total de 60 de voluntari și vor fi locuite de familii cu venituri reduse din comuna Cumpăna, care au nevoie urgentă de un loc decent pe care să îl numească „acasă”.

„Săptămâna aceasta ne-am întors pe șantierul din comuna Cumpăna, județul Constanța, unde în urmă cu 3 ani organizam evenimentul BIG BUILD 2018. De data aceasta am adunat oamenii împreună pentru a construi 2 case, care vor fi locuite și îngrijite de familii care trăiesc acum în condiții improprii. Acțiunea face parte dintr-un proiect pilot, care poate fi privit și ca un demers-manifest pentru accesul familiilor vulnerabile la locuire decentă și accesibilă”, Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Timp de 5 zile, Habitat for Humanity România va primi un sprijin consistent din partea echipei de voluntari Hilti România, care s-a alăturat proiectului cu 24 dintre angajații săi. Aceștia s-au reunit din mai multe regiuni ale țării, din diferite departamente, având împreună o dinamică aparte.

„Sunt foarte bucuros că putem veni în sprijinul acestei inițiative importante și putem ajuta la construirea unui viitor mai bun pentru comunitate, prin intermediul Hilti România. Ne dorim să fim implicați mai mult în susținerea comunităților din care facem parte și personal sunt mândru de faptul că atât de mulți colegi din Hilti România au ales să fie voluntari și să lucreze din greu pentru beneficiul celor care au nevoie de ajutorul nostru. Vreau să îmi exprim recunoștința față de Habitat for Humanity România pentru că au făcut posibilă această acțiune.” Yves Van Den Kieboom, General Manager Hilti România.

Pe lângă mobilizarea angajaților de a voluntaria pe șantierul din Cumpăna, Hilti România sprijină proiectul printr-o donație de unelte și echipamente necesare la construirea caselor.

Printre voluntarii prezenți la acțiune vor fi și membri ai cartierului BIG BUILD 2018, din comuna Cumpăna, familii care locuiesc acum în case construite de Habitat for Humanity România la evenimentul BIG BUILD, împreună cu 240 de voluntari.

Locuințele vor fi construite după un proiect pilot, obținut în urma concursului de arhitectură „Acasă pentru umanitate”, dezvoltat de Habitat for Humanity România în vara anului trecut.  Concursul a fost organizat în parteneriat cu OAR București și a avut ca scop găsirea celei mai bune soluții pentru construirea unui tip nou de locuință. Proiectul presupune o locuință redimensionată și recompartimentată pentru a avea o eficiență ridicată a spațiului cât și un cost de construcție mai scăzut decât cel actual. De asemenea, procesul a fost gândit astfel încât locuințele să fie construire de voluntari, într-un timp cât mai scurt (construire accelerată). Soluția câștigătoare a fost aleasă din 40 de propuneri primite în cadrul concursului.

Primele locuințe proiectate după noul concept au fost construite în săptămâna 11-16 iulie, în comuna Poduri, județul Bacău, cu ajutorul a 31 de voluntari.

După implementarea proiectului pilot, dacă soluția de construire se dovedește a fi eficientă, există posibilitatea ca aceasta să fie standardizată și aplicată și în alte proiecte dezvoltate de Habitat for Humanity România în mai multe regiuni ale țării.

În timpul acțiunii de voluntariat vor fi respectate toate măsurile de prevenire a infecției cu virusul COVID-19, iar prezența voluntarilor va fi condiționată de prezentarea la înregistrare a adeverinței de vaccinare sau a rezultatului negativ certificat al unui test antigen/RT-PCR.

De asemenea, atât voluntarii, cât și echipa Habitat for Humanity România (staff și constructori) beneficiază în mod gratuit de asigurare privată de sănătate pentru COVID-19.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*