Primăria Cumpăna invită locuitorii comunei la Hramul Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitate

Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu
Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Comunitatea locală din Cumpăna se pregătește să celebreze unul dintre cele mai așteptate momente din viața spirituală a Parohiei II – Hramul Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, care va avea loc în perioada 11-14 octombrie 2024.

Acest eveniment deosebit reunește enoriași, preoți și autorități locale, aducând împreună tradiția religioasă și unitatea comunitară.

Organizat de Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva, Cumpăna II”, cu sprijinul Consiliului și Comitetului Parohial, al Primăriei și Consiliului Local al comunei Cumpăna și cu binecuvântarea Î.P.S. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, hramul oferă prilejul ca locuitorii și invitații să participe la un program religios divers și profund.

Programul evenimentelor:

Vineri, 11 Octombrie 2024, începând cu ora 17:30, va avea loc Taina Sfântului Maslu de Obște, oficiată de un sobor de preoți. Duminică, 13 Octombrie 2024, de la ora 08:00, va începe Utrenia, urmată la ora 09:30 de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Un moment deosebit al zilei va fi Taina Sfântului Botez, programată pentru ora 15:00, când doi prunci aflați în asistență maternală vor primi botezul oficiat de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Luni, 14 Octombrie 2024, ziua Hramului, va debuta la ora 08:00 cu Utrenia, iar la ora 09:30 va avea loc Sfânta Liturghie, urmată la ora 11:30 de o agapă frățească, un prilej de comuniune și împărtășire pentru toți cei prezenți.

Un alt punct de atracție pentru credincioși îl reprezintă posibilitatea de a se închina la sfințitele veșminte ale Sfintei Cuvioase Parascheva, aflate permanent în biserică.

Pe lângă acestea, vor fi aduse spre cinstire moaștele Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ale Sfântului Nectarie din Eghina, cunoscut pentru minunile sale, ale Sfântului Mare Mucenic Pantelimon și ale Sfântului Ioan Maximovici.

„Un eveniment cu rezonanță comunitară Hramul Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” nu este doar un moment de rugăciune, ci și unul de consolidare a legăturilor din cadrul comunității locale.

Sprijinul constant al autorităților locale, în special al Primăriei și Consiliului Local Cumpăna, reflectă colaborarea strânsă între instituțiile publice și cele religioase în susținerea tradițiilor și valorilor spirituale ale comunității. Invităm cu căldură toți locuitorii comunei și prietenii din împrejurimi să participe la acest moment de înaltă spiritualitate, să se bucure de programul bogat al slujbelor și să trăiască bucuria comuniunii în credință” – Primăria Cumpăna.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*